حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

چند راهکار برای جلوگیری از یخ‌ زدگی خودرو

همه‌ی ما حداقل یکبار در هنگام رفتن به محل کار، با یک ماشین یخ‌زده روبرو شده‌ایم. برای رویارویی با چنین صحنه‌ای، لزوما نباید در یک منطقه سردسیر زندگی کنیم. تنها یک روز برفی با دمای بسیار پائین کافی‌ست تا با یخ زدن قسمت‌های مختلف خودرومان مواجه شویم. قطعا هیچ ‌یک از ما نمی‌خواهیم وقتی با عجله از منزل خارج می‌شویم تا خود را به محلی برسانیم، با ماشینی یخ‌زده که روشن نمی‌شود و یا حتی درب آن باز نمی‌شود، مواجه شویم. بنابراین اگر قبل از آغاز فصل سرما برای جلوگیری از یخ‌ زدگی خودرو تدابیری بیاندیشیم، هرگز این اتفاق را تجربه نخواهیم کرد. از طرفی اگر پیشگیری‌های لازم انجام نشده باشند، ممکن است صدمات جدی‌تری به قسمت‌های گوناگون خودرو وارد شود؛ که به طبع، هزینه‌های بیشتری‌را هم به دنبال خواهد داشت. قبل‌تر در رودلند به این مسئله پرداختیم که در هوای بسیار سرد، چگونه خودروی خود را روشن کنیم؟ این بار اما با ذکر چند راهکار برای جلوگیری از یخ‌ زدگی خودرو قصد داریم تا به شما در پیشگیری از صدمات احتمالی ناشی از یخ زدن آن کمک کنیم. با ما همراه باشید.

 

 

چه قسمت‌هایی از خودرو در معرض یخ‌ زدگی‌ هستند؟

با یک نگاه کلی پی می‌بریم که، قسمت‌هایی همچون: شیشه‌ها و آینه‌های خودرو، درب‌ها، رادیاتور و موتور خودرو بیش از سایر بخش‌ها در فصول سرد در معرض یخ‌زدگی خواهند بود؛ اما اگر این اتفاق رخ داد، چاره چیست؟ با چه رفتارهایی می‌توان مانع ایجاد این اتفاق شد؟ در قسمت بعد، به تمامی این سوال‌ها پاسخ داده‌ایم.

 

راهکار پیشگیری و مقابله با یخ‌ زدگی قسمت‌های مختلف خودرو

طبیعی است که هر قطعه‌ای از خودرو یخ بزند، با روشی منحصر به فرد باید به حل آن پرداخت. همچنین روش جلوگیری از یخ‌زدگی بخش‌های مختلف خودرو نیز، متفاوت خواهند بود؛ اما عمدتا این موارد، عبارتند از:

 

شیشه‌ها و آینه‌های خودرو

طبیعی‌ست که قرار دادن اتومبیل در جهت وزش باد سرد، موجب یخ زدن شیشه‌ها و آینه‌های آن می‌شود. بهترین و ساده‌ترین راه برای جلوگیری از یخ بستن روی شیشه‌ها، استفاده از یک کاور یا همان چادر ماشین است. علت یخ بستن شیشه‌ها، همان شبنم‌های شامگاهی یا صبحگاهی هستند؛ بنابراین قبل از به وجود آمدن این شبنم‌ها و انجمادشان، بهتر است نسبت به پوشاندن ماشین خود اقدام کنید. به هر حال اگر با شیشه‌های یخ‌زده مواجه شدید، دست و پای خود را گم نکنید! چرا که در اکثر مواقع، این مشکل تنها با مقداری آب لوله‌کشی حل می‌شود. مراقب باشید هرگز از آب داغ استفاده نکنید! چون با تغییر دمای ناگهانی، شیشه‌های ماشین خواهند شکست. اسپری‌های ضدیخ نیز، انتخاب خوبی‌ برای رهایی از این یخ‌زدگی بوده؛ که در اکثر فروشگاه‌ها عرضه می‌شود و می‌توانید آنها را تهیه کنید.

 

درب‌های خودرو

به‌طور کلی احتمال یخ‌زدگی قسمت‌های مختلف از جمله: درب‌های خودرو در فضاهای بسته (مانند پارکینگ)، خیلی کم است؛ اما اگر مجبور شدید که ماشین خود را برای مدت طولانی در فضای باز و سرد قرار بدهید، حتما باید درزگیرهای درب اتومبیل را چک کنید. اگر داخل درزگیرها کثیف است، با دستمال نم‌دار آن‌را تمیز کرده و از عدم وجود پارگی در درزگیرها مطمئن شوید. قطرات آب داخل این قسمت‌ها می‌مانند و اگر این قطرات آب منجمد شوند، باز کردن درب ماشین کار آسانی نخواهد بود. اگر این پیش‌گیری‌ها را جدی نگرفته باشید، مجبور می‌شوید از محلول‌های یخ‌زدا و حوله گرم یا سشوار برای باز کردن درب‌های اتومبیل‌تان استفاده کنید؛ که قطعا این کار برای هر کسی، وقت‌گیر و حوصله‌سربر‌ خواهد بود.

 

 

رادیاتور خودرو

رادیاتور قطعه‌ای‌ست که همواره مایعات داخل آن در جریان هستند؛ لذا با قرار گرفتن در هوای سرد، مایعات درون این قطعه دچار انجماد می‌شوند. کم‌تر کسی ا‌ست که در دنیای امروزی نسبت به استفاده از ضدیخ، بی‌توجه باشد. یک ضدیخ خوب، نه تنها در فصول سرد سال از یخ‌زدگی خودرو جلوگیری می‌کند، بلکه مانع جوش آوردن ماشین شما در فصول گرم خواهد شد؛ زیرا سبب افزایش نقطه جوش آب رادیاتور می‌شود. به همین دلیل، برای پیشگیری از صدمات جدی، بهتر است همیشه مقدار ضدیخ را در رادیاتور ماشین خود چک کنید. برای کسب اطمینان از اصل بودن ضد یخی که استفاده می‌کنید، می‌توانید مقداری از آن را در دمای پائین فریزر بگذارید و نتیجه را مشاهده کنید. اگر از ضدیخ استفاده نکرده‌اید و احتمال می‌دهید رادیاتور یخ زده باشد، قبل از استارت زدن آن ‌را چک کنید. در صورت مشاهده یخ‌زدگی، از آب گرم برای ذوب کردن یخ درون شلنگ‌ها و رادیاتور، کمک بگیرید؛ سپس استارت بزنید تا میزان شدت صدمات وارده را، متوجه شوید.

 

موتور خودرو

در موتور ماشین نیز همچون رادیاتور، مایعاتی در جریان هستند؛ که اگر این مایعات منجمد شوند، حجم آنها چند برابر شده و سبب ترکیدن و یا ترک برداشتن قسمت‌هایی از خودرو مانند سیلندر و سرسیلندر، می‌شود. این حالت، عینا به معنی یخ‌زدگی موتور خواهد بود و نسبت به مابقی بخش‌ها، مشکلات جدی‌تر و پرهزینه‌تری در پی خواهد داشت. برای پیشگیری از یخ‌زدگی موتور، بهتر است ماشین خود را به مدت طولانی در فضای باز و محیط‌های خیلی سرد، قرار ندهید. می‌توانید از پارچه‌ای ضخیم برای پوشاندن کاپوت و ممانعت از نفوذ بیش از حد سرما به موتور، بهره بگیرید. علاوه بر آن، استفاده از مایع ضدیخ نیز، همیشه کمک‌کننده خواهد بود. اگر شرایطی قرار گرفتید که حس کردید موتور خودروتان یخ زده است، ابتدا رادیاتور را چک کنید. اگر رادیاتور یخ زده باشد، قطعا آسیب‌های جدی‌تری به موتور وارد شده است. زرنگ باشید و فورا با آب گرم و یا وسایل حرارتی مثل سشوار، سعی کنید دمای قسمت‌های یخ زده را افزایش دهید. بعد از آنکه مطمئن شدید یخ‌ها ذوب شدند، وقت آن رسیده تا بار دیگر استارت بزنید. توجه داشته باشید که اگر ماشین‌تان استارت نخورد، باید آن ‌را به نزدیک‌ترین مکانیکی منتقل کنید؛ تا به صورت تخصصی به حل مشکلات آن بپردازند.

 

خلاصه مطالب

در این مقاله از رودلند سعی کردیم چند راهکار برای جلوگیری از یخ‌زدگی خودرو در اختیار شما عزیزان قرار دهیم؛ تا با رعایت آنها بتوانید جلوی بسیاری از مشکلات احتمالی را بگیرید. همان‌طور که گفتیم، هوشمندانه‌ترین راه برای اینکه در یک روز سرد زمستانی توسط یک ماشین یخ‌زده غافل‌گیر نشویم، این است که قبل از شروع فصل سرما به فکر پیشگیری از یخ زدن خودروی خود باشیم. به‌طور کلی، مواردی همچون: قرار دادن ماشین در فضای سرپوشیده، استفاده از چادر ماشین، بررسی مداوم مقدار ضدیخ در رادیاتور، شناخت ضدیخ اصل و تقلبی و به همراه داشتن اسپری‌های یخ‌زدای شیشه و درب اتومبیل، همواره به شما در بهبود عملکرد ماشین‌تان در فصول سرد سال کمک خواهد کرد. علاوه بر آن، مانع ایجاد هزینه‌های هنگفت تعمییرات ماشین شده و در نتیجه، آرامش شما و خانواده‌تان را تضمین خواهد کرد. امیدواریم با این نکات، بتوانید مانع ایجاد مشکلاتی از این قبیل برای خودروتان، شوید.

رودلند
تبلیغات
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *